Госстандарт проверил ушачские торты и пирожные

Общество

Віцебская абласная інспекцыя Дзяржстандарту ў студзені-лютым правяла праверку Ушацкага райспажыўтаварыства, падчас якой быў выяўлены шэраг парушэнняў. Так, вырабленыя прадпрыемствам тарты “Бісквітны з бялковым крэмам” і пірожныя “Бісквітнае” не адпавядалі патрабаванням тэхнічнага рэгламенту Мытнага саюза “Аб бяспецы харчовай прадукцыі” па мікрабіялагічных паказчыках – утрыманне мікраарганізмаў і дражджэй у названых вырабах перавышала норму. Для вырабу тартоў і пірожных выкарыстоўваліся сталовыя курыныя яйкі замест дыетычных, што, разам з нездавальняючым санітарным станам вытворчых памяшканняў, з’явілася прычынай выпуску нядобраякаснай прадукцыі.

Устаноўлены таксама парушэнні ў маркіроўцы харчовай прадукцыі 13-ці найменняў, у тым ліку сярод тавараў уласнага вырабу, якія рэалізоўваліся ў магазіне “Кулінарыя”. Выяўлены факт неадпаведнасці фасаваных макаронных вырабаў “Ролтан” (вытворца: ААТ “Маравен Фуд Сэнтрал”, РФ) па заніжанай колькасці тавару – 436,5г пры ўказанай на ўпакоўцы норме 450г.

Па выніках праверкі прадпрыемству выдадзена прадпісанне аб ухіленні парушэнняў; складзены пратаколы аб адміністрацыйных правапарушэннях на юрыдычную асобу, чатыры пасадныя асобы прыцягнуты да адміністрацыйнай адказнасці.

Н.БАРАВІКОВА, начальнік Полацкага аддзела дзяржнагляду.



Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *